00 dagen
00 uren
00 min
00 sec
KERSTUITVERKOOP!
TOT 40% KORTING OP ADVIESPRIJS!
00 dagen
00 uren
00 min
00 sec

Elektrische fiets dames kopen

Wil je de beste elektrische dames fiets kopen? Bij VanSprint kan je direct de beste e bike voor dames kopen tegen de beste prijzen. Een elektrische fiets dames is een elektrische fiets met lage instap waardoor het op de fiets stappen een stuk makkelijker wordt. Het is een veiligere manier om op de fiets te stappen, er is minder kans op kledingscheuren en het is makkelijk om snel af te stappen. Daarom is dit type fiets popular niet alleen onder dames maar uiteraard ook onder mannen. Wil je dus een elektrische dames fiets kopen? Dan zit je hier goed want de beste aanbiedingen op een elektrische dames fiets vind je alleen bij VanSprint!

Wat is een elektrische fiets dames?

Een elektrische dames fiets is gebouwd rond een specifiek vrouwenframe. Sommige fabrikanten gebruiken echter een unisex frame, maar rusten de fiets uit met een afwerkingsset die meer geschikt is voor de vrouwelijke anatomie. Specifieke handvatten, zadels, pedalen en sturen voor vrouwen zijn bijvoorbeeld ergonomisch beter afgestemd op vrouwelijke fietsers.

Een elektrische mountainbike die specifiek voor vrouwen is ontworpen, zal een reeks maten hebben die geschikt zijn voor kleinere rijders. De geometrie van het frame zal ook meer afgestemd zijn op vrouwelijke fietsers met een lagere lichaamslengte. Ze zullen meestal ook geen 29" wielen monteren en het bij 26" of 27,5" wielen houden. Dit betekent dat de snelheid op rechte stukken niet zo hoog zal zijn, maar het veranderen van richting zal veel makkelijker zijn en zorgt voor een speelsere wegligging.

Elektrische stadsfiets dames

De meest voorkomende elektrische damesfiets is de elektrische stadsfiets voor dames. Deze heeft zoals alle andere dames e bikes een lage instap. Wat echter het onderscheid maakt is dat een elektrische stadsfiets voor dames ontworpen is voor praktische dagelijks gebruik met comfort en een goede/prijs-kwaliteitsverhouding. Omdat je in de stad geen bergen op hoeft te rijden zit er vaak een motor met minder koppelvermogen in om de fiets betaalbaarder te maken. Daarnaast heeft een elektrische dames stadsfiets een gebogen stuur voor een rechtere, comfortabele zithouding, in tegenstelling tot bv een racefiets of mountainbike. Ook is er net zoals bij een racefiets geen vering nodig en dat geeft de elektrische stadsfiets voor dames een mooier design. Tot slot heeft een elektrische stadsfiets dames vaak praktische elementen zoals een bagagedrager en een mand voren.

Sportieve elektrische fiets dames

Ben je op zoek naar een sportieve elektrische fiets dames? Let er dan op of de fiets voorvorkvering heeft en andere eigenschappen zoals iets bredere mountainbike banden. Andere elementen wat een e bike dames sportief maakt zijn bv de sportievere zithouding (meer voorovergebogen) en de sterkere motor capaciteit om meer uitdagend terrein aan te kunnen.

Elektrische fiets dames middenmotor

Een elektrische damesfiets met middenmotor is een e bike dames waar de motor in de trapas geplaatst is en daarmee in het midden van het fiets zit. Dit geeft een natuurlijke vooruitstuwing omdat de voorstuwing vanuit het midden van de fiets komt en niet vanuit de achterkant. Dit geeft een meer natuurlijk gevoel in de vooruitstuwing. Een elektrische dames fiets met middenmotor is wel ietsjes duurder. Een goede elektrische fiets dames met Bosch middenmotor is bv. de Koga Evia Pro of de Cortina EU4 elektrische transportfiets dames middenmotor. Wil je een sportieve e bike dames met middenmotor, kijk dan naar een dames e bike met voorvorkvering en een sportievere zit zoals een Haibike Trekking 8 waar je ook sportievere ritten mee kunt doen.

Stoere e bike dames met dikke banden

Een leuke optie voor een elektrische dames fiets is een fiets met dikke banden zoals de EVO Fat van Italiaanse fabrikant Bad Bike. Met dikke banden maakt de fiets een stoere indruk en dankzij de extra dikke banden kan je op elk terrein fietsen. Ben je dus op zoek naar een stoere elektrische fiets dames? Dan is een elektrische dames fiets met dikke banden wellicht de perfect optie voor je!

De beste elektrische fiets dames kopen?

Wil je de beste elektrische fiets dames kopen? Let dan goed op dat je kiest voor een fiets met een goed ontworpen frame met lage instap, ingebouwde comfortabele eigenschappen, en met de beste technische specificaties tegen de meest betaalbare prijs. De beste elektrische damesfiets kan je bij VanSprint al kopen voor minder dan 2000 Eur. Een goede e bike voor dames hoeft niet duur te zijn. Een goed voorbeeld van een goedkope elektrische fiets dames die ook kwalitatief erg goed is, is de Tenways CGO800S. Deze heeft een riemaandrijving en elegant design voor minder dan 2000 Eur. De Cortina EU4 met Bafang motor is een andere elektrische fiets dames die goedkoop is. Dit is gelijk ook de beste elektrische transportfiets dames die we kunnen aanraden. Deze is ook beschikbaar met een Bosch middenmotor maar dat maakt de fiets ietsjes duurder. Natuurlijk komt het uiteindelijk aan op persoonlijke voorkeuren. Voor meer hulp bij het kopen van een elektrische fiets kan je ook ons contacteren en dan kunnen we je hierbij helpen.

Wat is de lichtste elektrische damesfiets?

De lichtste elektrische damesfietsen zijn minder dan 20kg. Over het algemeen is een elektrische fiets iets zwaarder dan een niet-elektrische fiets door het extra gewicht van de accu en de motor. Het precieze gewicht van een fiets hangt natuurlijk van veel factoren af en verschilt van merk tot merk en van model tot model. De belangrijkste factoren die van invloed zijn, zijn het soort materiaal waarvan het frame is gemaakt, de grootte en het type van de wielen (dikkere wielen versus dunne racewielen), en vooral de accu en de motor. Met de snelle vooruitgang in accu- en motortechnologie, worden deze steeds kleiner en lichter, waardoor ook e-bikes steeds lichter worden.

Elektrische mountainbike dames

Nu elektrische fietsen hun aandeel op de fietsmarkt beginnen te vergroten, beginnen fabrikanten hun fietsen te diversifiëren om tegemoet te komen aan de wensen van de consument. Ze produceren fietsen die geschikt zijn voor woon-werkverkeer, maar ook lichte off-road trails aankunnen, variërend van krachtige volledig geveerde fietsen die ontworpen zijn voor bergachtig terrein.

Veel van de elektrische mountainbikes die je op de markt ziet zijn unisex, maar we zien dat steeds meer fabrikanten mountainbikes speciaal voor vrouwen bouwen. Sommige vrouwen houden het liever bij een unisex fiets, maar sommigen zullen juist baat hebben bij een elektrische mountainbike voor vrouwen.

Waarom op een elektrische dames mountainbike rijden?

Elektrische mountainbikes bieden een extra optie om off-road te rijden. Een elektrische mountainbike dames bied nieuwe mogelijkheden op het parcours. Ze stellen je in staat je horizon te verbreden als het gaat om het terrein dat je kan betreden. Met een elektrische dames mountainbike kan je een snellere groep fietsers bijhouden, je conditie verbeteren, pendelen, of het makkelijker maken weer op een fiets te stappen na een blessure.

Het allerbelangrijkste aan fietsen is plezier hebben, en een elektrische dames mountainbike brengt de plezierfactor naar een hoger niveau. Het beklimmen van steile hellingen is niet langer ontmoedigend met een elektrische mountainbike. De elektrische motor ondersteunt je bij het trappen, waardoor bergop rijden een koud kunstje wordt. Daarnaast kan je ook genieten van hoe een elektrische fiets op rechte stukken rijd. De naadloze krachtoverbrenging laat je moeiteloos voorbij suizen, zodat je je energie kunt sparen voor de leuke afdalingen.

Omdat je je minder hoeft in te spannen dan op een traditionele fiets, heb je genoeg energie om langer door te fietsen. Met een elektrische motor zal je daarom veel langer van je fiets kunnen genieten.

Hoe rijden elektrische damesfietsen?

De geometrie van elektrische damesfietsen is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de beoogde fietser en het terrein. Dat betekent dat deze fietsen de fietser in de best mogelijke positie plaatsen, zodat ze comfortabel zit, gemakkelijk kan trappen en over en rond obstakels in het terrein kan manoeuvreren.

Elektrische fiets dames aanbieding

Bij VanSprint hebben we regelmatig een aanbieding op een elektrische dames fiets. De elektrische dames transport fietsen van Cortina hebben we altijd scherpe aanbiedingen op. Bekijk dus regelmatig de website voor de actuele aanbiedingen op een elektrische dames fiets als je een elektrische fiets dames goedkoop wilt kopen!

Hoe ver kunnen elektrische damesfietsen gaan?

Elektrische damesfietsen kunnen zo ver gaan als je kan blijven trappen. De echte vraag is hoe lang de accu van een elektrische damesfiets meegaat. De actieradius is moeilijk uit te rekenen, omdat deze van veel factoren afhangt. Dingen die de actieradius van een fiets beïnvloeden zijn onder andere:

  • Je conditie
  • Hoeveel ondersteuning je kiest
  • Hoe heuvelachtig je rit is
  • Het vermogen van de fiets
  • De accucapaciteit
  • De weersomstandigheden
  • De toestand van het parcours
  • Bandenspanning
  • Je gewicht
  • Hoe vaak je schakelt