Elektrische Fiets Dames Kopen

Wilt u de beste elektrische dames fiets kopen? Bij VanSprint kunt u direct de beste elektrische damesfiets kopen. Een elektrische fiets met een lage instap en die volledig is afgestemd op uw specifieke wensen. Een elektrische damesfiets is een elektrische fiets met lage instap waardoor het op de fiets stappen een stuk makkelijker wordt. Omdat kledingstijlen in de loop van het decennium zijn veranderd, is de behoefte voor vrouwen om een fiets met lage instap te hebben afgenomen en daarom is de term een beetje achterhaald. Vooral omdat deze fiets ideaal is voor iedereen met beperkte mobiliteit, zoals ouderen bijvoorbeeld. Het is een veiligere manier om op de fiets te stappen, er is minder kans op kledingscheuren en het is makkelijk om snel af te stappen. Daarom blijft dit type fiets populair. Wilt u dus een elektrische fiets dames met lage instap kopen? Dan zit u hier goed want de beste elektrische fiets dames aanbiedingen vindt u bij VanSprint!

Wat is een elektrische damesfiets?

Een elektrische damesfiets is gebouwd rond een specifiek vrouwenframe. Sommige fabrikanten gebruiken echter een unisex frame, maar rusten de fiets uit met een afwerkingsset die meer geschikt is voor de vrouwelijke anatomie. Specifieke handvatten, zadels, pedalen en sturen voor vrouwen zijn bijvoorbeeld ergonomisch beter afgestemd op vrouwelijke fietsers.

Een elektrische mountainbike die specifiek voor vrouwen is ontworpen, zal een reeks maten hebben die geschikt zijn voor kleinere rijders. De geometrie van het frame zal ook meer afgestemd zijn op vrouwelijke fietsers met een lagere lichaamslengte. Ze zullen meestal ook geen 29" wielen monteren en het bij 26" of 27,5" wielen houden. Dit betekent dat de snelheid op rechte stukken niet zo hoog zal zijn, maar het veranderen van richting zal veel makkelijker zijn en zorgt voor een speelsere wegligging.

Elektrische fiets met lage instap voor ouderen

Een elektrische damesfiets kan ook gebruikt worden als elektrische fiets met lage instap voor ouderen. Het grootste verschil zit hem erin dat een elektrische fiets met lage instap voor ouderen vaak een extra lage instap hebben die nog lager is dan een damesfiets. Dit maakt het zelfs nog makkelijker voor oudere personen om makkelijk op en af te stappen. Daarnaast is een comfortabele zitpositie met een naar achteren gezwenkt stuur en een comfortabel zadel noodzakelijk. Wat de motorcapaciteit betreft, zou een motor van 250 W voldoende zijn om te voldoen aan de meeste fietsbehoeften van de gemiddelde oudere gebruiker. Bovendien zou een gemakkelijk toegankelijke en vervangbare accu aan te bevelen zijn. Zo kan de oudere fietser altijd een reserve accu bij zich hebben zodat hij nooit met een lege accu komt te staan.

Sportieve elektrische fiets dames

Bent u op zoek naar een sportieve elektrische fiets dames? Let er dan op of de fiets voorvorkvering heeft en andere eigenschappen zoals iets bredere mountainbike banden. Een goed voorbeeld van een sportieve elektrische dames fiets is de Comfort serie van Econic One. Beschikbaar in verschillende kleuren zoals zwart, rood of een mooie turquoise fiets. Met lage instap en voorvering voor sportief gebruik. De meeste dames fietsen zien er eigenlijk gelijk heel sportief uit omdat bijna altijd de accu is weggewerkt in het frame. Dit maakt de huidige elektrische dames fietsen moeilijk te onderscheiden van een niet-elektrische fiets.

Elektrische fiets dames middenmotor

Een elektrische dames fiets met middenmotor is een elektrische fiets met lage instap en waar de motor in de trapas geplaatst is en daarmee in het midden van het fiets zit. Dit geeft een natuurlijke vooruitstuwing omdat de voorstuwing vanuit het midden van de fiets komt en niet vanuit de achterkant, waarmee u meer vooruit wordt geduwd. Een elektrische dames fiets met middenmotor is wel ietsjes duurder. Bent u op zoek naar een elektrische dames fiets met middenmotor bekijk dan eens de Wisper Wayfarer.

Elektrische dames fiets met dikke banden

Een leuke optie voor een elektrische dames fiets is een fiets met dikke banden zoals de EVO Fat van Italiaanse fabrikant Bad Bike. Met dikke banden maakt de fiets een stoere indruk en dankzij de extra dikke banden kunt op elk terrein fietsen. Bent u dus op zoek naar een mooie dames fiets maar u wilt geen suffe fiets? Dan is een elektrische dames fiets met dikke banden wellicht de perfect optie voor u!

De beste elektrische damesfiets kopen?

Wilt u de beste elektrische damesfiets kopen? De beste elektrische damesfiets voor 2021 is de fiets met een goed ontworpen frame met lage instap, ingebouwde comfortabele eigenschappen, en met de beste technische specificaties tegen de meest betaalbare prijs. Natuurlijk komt het uiteindelijk aan op persoonlijke voorkeuren en op welk aspect voor u het belangrijkst is. Voor meer hulp bij het kopen van een elektrische fiets kunt u onze gids voor het kopen van een elektrische fiets bekijken.

Wat is de lichtste elektrische damesfiets?

De lichtste elektrische damesfietsen zijn minder dan 20kg. Over het algemeen is een elektrische fiets iets zwaarder dan een niet-elektrische fiets door het extra gewicht van de accu en de motor. Het precieze gewicht van een fiets hangt natuurlijk van veel factoren af en verschilt van merk tot merk en van model tot model. De belangrijkste factoren die van invloed zijn, zijn het soort materiaal waarvan het frame is gemaakt, de grootte en het type van de wielen (dikkere wielen versus dunne racewielen), en vooral de accu en de motor. Met de snelle vooruitgang in accu- en motortechnologie, worden deze steeds kleiner en lichter, waardoor ook e-bikes steeds lichter worden.

Elektrische mountainbike damesfiets

Nu elektrische fietsen hun aandeel op de fietsmarkt beginnen te vergroten, beginnen fabrikanten hun fietsen te diversifiëren om tegemoet te komen aan de wensen van de consument. Ze produceren fietsen die geschikt zijn voor woon-werkverkeer, maar ook lichte off-road trails aankunnen, variërend van krachtige volledig geveerde fietsen die ontworpen zijn voor bergachtig terrein.

Veel van de elektrische mountainbikes die u op de markt ziet zijn unisex, maar we zien dat steeds meer fabrikanten mountainbikes speciaal voor vrouwen bouwen. Sommige vrouwen houden het liever bij een unisex fiets, maar sommigen zullen juist baat hebben bij een elektrische mountainbike voor vrouwen.

Waarom op een elektrische dames mountainbike rijden?

Elektrische mountainbikes bieden een extra optie om off-road te rijden. Elektrische dames mountainbikes bieden nieuwe mogelijkheden op het parcours. Ze stellen u in staat uw horizon te verbreden als het gaat om het terrein dat u kunt betreden. Met een elektrische dames mountainbike kunt u een snellere groep fietsers bijhouden, uw conditie verbeteren, pendelen, of uw terugkeer naar het rijden na een blessure maken.

Elektrische mountainbikes helpen u om langer te klimmen, steiler terrein te berijden, te verkennen en te genieten van superleuke afdalingen.

Het allerbelangrijkste aan fietsen is plezier hebben, en een elektrische mountainbike brengt de plezierfactor naar een hoger niveau. Het beklimmen van steile hellingen is niet langer ontmoedigend met een elektrische mountainbike. De elektrische motor ondersteunt u bij het trappen, waardoor bergop rijden een koud kunstje wordt. Daarnaast zult u ook genieten van hoe een elektrische fiets over het vlakke rijdt. De naadloze krachtoverbrenging laat u moeiteloos voorbij suizen, zodat u uw energie kunt sparen voor de leuke afdalingen.

Omdat u zich minder inspant dan op een traditionele fiets, heeft u genoeg energie om langer door te fietsen. Met een elektrische motor zult u veel langer van uw fiets kunnen genieten.

Hoe rijden elektrische damesfietsen?

De geometrie van elektrische damesfietsen is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de beoogde fietser en het terrein. Dat betekent dat deze fietsen de fietser in de best mogelijke positie plaatsen, zodat ze comfortabel zit, gemakkelijk kan trappen en over en rond obstakels in het terrein kan manoeuvreren.

Het zal u opvallen dat elektrische damesfietsen minder vermogen en kleinere accu's hebben dan uniseks fietsen. Dit komt omdat vrouwen over het algemeen lichter zijn dan mannen en het extra vermogen niet nodig hebben. Deze kleinere onderdelen zijn ook lichter, waardoor het gewicht zo dicht mogelijk bij dat van een gewone fiets komt. Hoewel u veel minder koppel en accucapaciteit hebt, kost het deze fietsen minder moeite om te manouvreren. Omdat deze fietsen lichter zijn, ervaart u een actieradius die vergelijkbaar is met die van unisex elektrische mountainbikes met een hoger vermogen en een dubbele accucapaciteit.

Dus, als u houdt van het idee van een fiets die u een boost geeft wanneer nodig, maar de wendbaarheid en het reactievermogen van een gewone fiets behoudt, kan een elektrische damesfiets een betere optie voor u zijn dan een unisex fiets.

Hoe ver kunnen elektrische damesfietsen gaan?

Elektrische damesfietsen kunnen zo ver gaan als u kunt blijven trappen. De echte vraag is hoe lang de accu van een elektrische damesfiets meegaat. De actieradius is moeilijk uit te rekenen, omdat deze van veel factoren afhangt. Dingen die de actieradius van een fiets beïnvloeden zijn onder andere:

  • Uw conditie
  • Hoeveel ondersteuning u kiest
  • Hoe heuvelachtig uw rit is
  • Het vermogen van de fiets
  • De accucapaciteit
  • De weersomstandigheden
  • De toestand van het parcours
  • Bandenspanning
  • Uw gewicht
  • Hoe vaak u schakelt