00 dagen
00 uren
00 min
00 sec
KERSTUITVERKOOP!
TOT 40% KORTING OP ADVIESPRIJS!
00 dagen
00 uren
00 min
00 sec

Sportieve Elektrische Fiets Kopen

Een sportieve elektrische fiets is een gemotoriseerde combinatie van een mountainbike en een racefiets of stadsfiets. Daarom wordt dit ook wel een hybride elektrische fiets genoemd. Hiermee krijgt u het beste van twee werelden. Het heeft een comfortabeler zadel en stuur voor dagelijks gebruik, maar u bent nog steeds in staat om snel te rijden en om off-road te gaan. Een sportieve elektrische fiets is dus zowel geschikt voor uw dagelijkse rit naar werk als voor recreatief off-road gebruik. Als u uw fiets zowel functioneel als recreatief wilt gebruiken dan is dit dus de perfecte optie voor u. Bij VanSprint vindt u altijd de beste sportieve elektrische fiets!

Sportieve Elektrische Fiets Kopen

Wilt u direct de beste sportieve elektrische fiets kopen? VanSprint heeft een groot aanbod aan sportieve elektrisch fietsen, maar welke past dan het beste bij u? Elke sportieve elektrische fiets in ons aanbod biedt het beste van drie werelden. Het beste van een racefiets, het beste van een mountainbike en met de kracht en support van een elektrische fiets.Bent u een sportieve fietser en wilt u uw grenzen verleggen? Of wilt u uw sportieve fiets ook gebruiken voor uw dagelijkse ritje naar uw werk zonder dat u bezweet aankomt? Met een sportieve elektrische fiets van VanSprint kunt u alle kanten op. Met een sportieve elektrische hybride fiets heeft u beste van alle modellen in 1. Deze gemotoriseerde combinatie van een racefiets en een mountainbike heeft de kracht en support van een elektrische fiets. De elektrische sportieve fietsen uit ons aanbod zijn veelzijdig. Met een comfortabele zithouding en smallere banden dan mountainbike fiesten zijn ze geschikt om ontspannen naar uw werk te fietsen én om verder, langer en harder te fietsen voor extra beweging. De banden zijn echter wel dikker dan de banden van een racefiets en daarom kunt u er alsnog gerust mee offroad gaan.

Sportieve elektrische fietsen: Voor wie zijn ze bedoeld?

Sportieve elektrische hybride fietsen zijn een van de meest veelzijdige fietsen en dankzij hun uitstekende ontwerp zijn ze geschikt voor een breed scala aan fietsers, doeleinden en terreinen. Ze hebben meestal een plat stuur en een ontspannen zithouding, zodat ze comfortabeler zijn dan bijvoorbeeld racefietsen. Hybride e-bikes kunnen worden gebruikt voor mensen die wat aan beweging willen doen, met kenmerken zoals smallere banden om de snelheid te behouden en een trapondersteuningsmotor die u kan helpen om verder en langer te fietsen. Elektrische hybride fietsen zijn ook uitstekende opties voor stedelijk woon-werkverkeer dankzij hun meer ontspannen geometrie en functioneel ontwerp, vaak met velg- of schijfremmen om krachtig te stoppen in alle omstandigheden en met een gemakkelijke versnelling om bijna elke heuvel aan te kunnen. Met een hybride elektrische fiets komt u nooit meer uitgeput en bezweet op uw werk aan omdat u moeiteloos vele kilometers kunt afleggen met de extra ondersteuning van een motor.

Voor wie niet op het asfalt wil rijden zijn de elektrische sportieve fietsen ook geschikt omdat ze de voordelen van een mountainbike behouden. Ze kunnen makkelijk omgaan met ruiger terrein dankzij de lekbestendige, ruwe banden die gemaakt zijn voor offroad gebruik. Daarnaast kunnen hybride elektrische fietsen een perfecte optie zijn voor recreatieve ritten, wanneer er geen vaste bestemming is en u geen zorgen hoeft te maken over een tekort aan fysieke energie, omdat u elektrische ondersteuning heeft dankzij de handige motor.

Voordelen van een sportieve elektrische fiets:

Sportieve elektrische fietsen zijn populair omdat ze veel voordelen bieden als een vorm van vervoer, niet alleen ten opzichte van standaard fietsen, maar ook ten opzicht van het openbaar vervoer in het bijzonder.

 • Ze zijn zeer efficiënt in het gebruik en een volledige acculading kost u slechts 20-30 cent. Dan lijkt een buskaartje ineens een stuk duurder, nietwaar?
 • Ze stellen u in staat om te blijven sporten terwijl u verder kunt rijden met een hogere snelheid. Elektrische hybride fietsen zijn geweldig omdat u zelf kunt kiezen hoeveel inspanning u wilt leveren. Als u zich energiek voelt, kunt u de ondersteuning verminderen, maar als u meer hulp nodig hebt, kunt u het vermogen opvoeren.
 • Ze kunnen gemakkelijk het extra gewicht aan van bagagerekken en tassen die anders uw rug en schouders zouden belasten. Er is niets erger dan moe en buiten adem op kantoor aankomen, en een elektrische hybride fiets helpt u op tijd te komen zonder u in het zweet te werken.
 • Het zijn nog steeds fietsen. Dit is een belangrijk feit dat mensen soms kunnen vergeten. Het zijn nog steeds fietsen. Ze kunnen gebruikt worden voor een stevige inspanning net als een normale hybride fiets en u hoeft geen belasting te betalen om ze te gebruiken. U kunt gebruik maken van fietspaden en genieten van alle voordelen van gewone fietsen, maar met een extra duwtje in de rug.
 • Elektrische hybride fietsen hebben vaak zwaardere voorzieningen dan standaard hybride fietsen, omdat de materialen en onderdelen getest moeten worden op een grotere gewichtsbelasting en voor hogere snelheden dan een normale stadsfiets. Denk aan lekbestendige banden, een aandrijflijn die getest is op meer vermogen en een verstevigde voorvork en frame, om maar een paar kenmerken te noemen.
 • Geïntegreerde accessoires zoals verlichting of displays worden gevoed via de hoofdaccu van de fiets, zodat u er niet aan hoeft te denken om ze allemaal afzonderlijk op te laden.
 • Ze zijn beter voor het milieu dan een auto. Het is een simpel feit, maar een fiets produceert veel minder vervuilende stoffen dan een auto, zelfs als u kijkt naar de energie-output op zich.

Wat maakt een sportieve elektrische fiets zo speciaal?

Elektrische hybride fietsen zijn vaak uitgerust met een groot aantal extra functies om de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit te verbeteren; nog een reden voor hun populariteit.

 • Spatborden: De meeste hybride modellen zijn uitgerust met spatborden die zijn ontworpen om te voorkomen dat u nat of vies wordt tijdens uw reis of woon-werkverkeer, terwijl ze ook de fiets beschermen tegen het ergste vuil en daardoor de levensduur van de motor en de accu verlengen.
 • Voor- en achterlichten: Een groot aantal hybride fietsen is tegenwoordig uitgerust met voor- en achterlichten, die u in staat stellen veilig te fietsen bij weinig licht, terwijl ze overdag extra zichtbaarheid bieden. Deze lichten werken op de accu van de fiets, zodat u ze nooit apart hoeft op te laden of eraan hoeft te denken ze aan te brengen of te verwijderen.
 • Fietsstandaard: Hybride fietsen wegen aanzienlijk meer dan een standaard hybride fiets door hun krachtige motor, accu en verstevigd frame. Daarom kan het soms moeilijker zijn om de fiets rechtop te houden, en dit is waar een standaard van pas komt. Deze zijn vaak te vinden op de meeste elektrische hybride fietsen en bieden een gemakkelijke manier om de fiets rechtop te zetten zonder het risico te lopen hem te beschadigen door hem tegen een ruwe dienst te laten leunen of zelfs om te vallen.
 • Brede versnelling: De meeste elektrische hybride fietsen zijn uitgerust met meerdere versnellingen, zodat de berijder bijna elk terrein aankan, van steile heuvels tot snellere afdalingen op zijn reis.
 • Rekken: Sommige van de meer functionele hybride fietsen zijn volledig uitgerust met voor- en achterdragers waarmee u fietstassen en andere opbergmogelijkheden kunt bevestigen. Dit is een uitstekende eigenschap en maakt een hybride fiets ideaal voor alles van een ritje naar de supermarkt tot een fietsvakantie en alles tussenin omdat de baggage makkelijk opgeborgen kan worden in waterdichte verpakking op het achterrek.

Welke maat sportieve elektrische fiets heb ik nodig?

De maat is afhankelijk van uw lichaamsbouw, maar er zijn een aantal belangrijke elementen om u te helpen de juiste maat te vinden. De stahoogte is belangrijk en u moet er altijd voor zorgen dat u over het frame kunt staan met een minimale ruimte van 2 cm tussen u en de bovenbuis. Meet uw lengte nauwkeurig op en controleer ook de maten van de fabrikant. U kunt ook onze handige maattabel raadplegen om te bepalen welke framemaat het beste bij u past. Voor de meeste fietsen heeft u uw binnenbeenlengte en/of uw volledige lengte nodig om de framemaat te bepalen.

Sportieve elektrische fiets met lage instap of dwarsbuis?

Als een van de meest diverse soorten fietsen, zijn elektrische hybrides te vinden in een breed scala van vormen om tegemoet te komen aan verschillende soorten rijders.

 • Klassiek frame: Dit frame heeft een horizontale bovenbuis zoals te vinden op de meeste fietsen in klassieke stijl en worden vaker geassocieerd met herenmodellen. De rechte bovenbuis houdt het frame stijf en sterk en voorkomt kromtrekken na verloop van tijd..
 • Lage instap frame Een van de meest traditionele frame-ontwerpen en vaak te vinden in Europa, de in-stap of step-through frame is ideaal voor degenen die een beetje meer hulp nodig hebben bij het opstappen op een fiets. Met een verlaagde bovenbuis, maakt het frame het gemakkelijk om op en af de fiets te springen en is vooral populair bij mensen met verminderde mobiliteit of die kleding dragen die het anders lastig maakt om over een hoge frame te stappen.

Welke wielmaat moet ik kiezen?

Elektrische hybride fietsen kunnen verschillende wielmaten hebben, afhankelijk van de stijl van de fiets. Bij elektrische hybride bakfietsen zijn er kleinere wielen (meestal rond de 16-20"), die wendbaar zijn en snel in beweging komen, maar vaker zullen ze standaard 700c of 28" wielen hebben. Deze wielmaat is optimaal vanuit rolperspectief, terwijl de elektromotor genoeg ondersteuning biedt om de fiets gemakkelijk te laten accelereren vanuit stilstand. De andere gebruikelijke maat is 26" en deze wordt meestal aangetroffen op instapmodellen en meer traditionele fietsen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de iets oudere industriestandaard voor de meeste fietsen.

Hoe zit het met de actieradius van een sportieve elektrische fiets?

Een van de meest gestelde vragen bij de aanschaf van een elektrische fiets heeft te maken met de actieradius en de afstand die de fiets kan afleggen. Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat dit afhangt van een breed scala aan omstandigheden. De accucapaciteit bepaalt uiteindelijk de actieradius van een elektrische fiets en dit kan helpen om een eerste idee te krijgen. De motor is een ander belangrijk element en verschillende motoren zijn ontworpen met verschillende toepassingen in het achterhoofd, of het nu gaat om prestaties of zuinigheid. De snelheid waarmee u rijdt / de modus die u kiest kan ook een belangrijk effect hebben op de actieradius, net als het terrein waarop u gaat rijden en de ondergrond. Een heuvelachtige route op een hybride fiets met dikke banden en de motor op de maximale stand zal een kortere actieradius hebben dan een elektrische hybride fiets in de stad die op vlakke, verharde wegen fietst met een lager ondersteuningsniveau. De meeste elektrische fietsen bieden een minimum van 64 km, tot 130 km voor meer premium modellen, en accus die kunnen opladen in ongeveer 6 uur. Voor de meeste mensen zal een elektrische hybride goed zijn voor een week gebruik voordat ze weer opgeladen moeten worden.

Wat is het verschil tussen een hybride fiets en een racefiets?

Een hybride fiets heeft meestal een plat stuur en een meer ontspannen zithouding in vergelijking met een racefiets. Het platte stuur zorgt voor een sneller en wendbaarder rijgedrag, terwijl het racefietsstuur een druppelvorm heeft die ideaal is voor aerodynamica en extra controle bij hoge snelheden. De versnelling op een hybride fiets zal niet zo breed zijn als een racefiets omdat u met lagere snelheden rijdt, plus de banden zullen breder en dikker zijn om extra stabiliteit en bescherming tegen lekrijden te bieden. Hybride fietsen zijn over het algemeen gemaakt voor kortere ritten en zijn dus niet zo comfortabel over lange afstanden in vergelijking met een racefiets die meer dan 160 km aankan.

Zijn sportieve fietsen of mountainbikes beter?

Dit hangt volledig af van het beoogde gebruik van de fiets. Een hybride fiets is ideaal voor stedelijke gebieden, asfaltpaden, wegen en lichte trails, terwijl een mountainbike zich het beste thuis voelt buiten de gebaande paden op trails die gebruik maken van de dikkere, gripvollere banden. Als u door een bos of over een pad rijdt en ook op sommige verharde stukken dan is een hardtail mountainbike misschien een snellere optie, maar als u door de stad rijdt dan zal een hybride fiets uitblinken door de smallere banden, het wendbare rijgedrag, het lagere gewicht en de extra functionaliteit.

Welke opties raden we aan?

De Hybrid Econic One Electric Bike is een perfecte en veelzijdige optie voor een fietser die op zoek is naar een functionele en betrouwbare fiets die extra ondersteuning kan bieden tijdens uw fietstochten. Met geweldige eigenschappen zoals uitgeruste spatborden, voor- en achterverlichting, een in het frame geïntegreerde accu en hydraulische schijfremmen voor een indrukwekkend remvermogen, is dit een ideale elektrische hybride fiets voor vrije tijd of woon-werkverkeer.

Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor een elektrische mountainbike. Het verschil met een elektrische mountainbike en een sportieve elektrische fiets is dat een elektrische mountainbike vaak dikkere en grotere banden heeft met 29 inch in plaats van 28 inch bij een sportieve hybride fiets. Daarnaast zal de voorvork ook over een grotere veerweg beschikbaar om nog meer dempend vermogen te hebben. Daarnaast heeft een mountainbike naast voorvering vaak ook achtervering wat u dus niet zal aantreffen bij een normale sportieve elektrische fiets. Een mountainbike is dus alleen bedoeld voor het zwaarste offroad gebruik. Een sportieve elektrische fiets kan tot een bepaalde mate offroad worden gebruikt maar daarnaast ook zeker voor het rijden door de stad en naar werk.

Waarom kiezen voor Vansprint voor uw elektrische hybride fiets?

Wij maken het u gemakkelijk om uw hybride elektrische fiets te kiezen, met gratis verzending en 100 dagen om de fiets te retourneren als hij niet helemaal is zoals u had verwacht. Met de optie om in termijnen te betalen, is uw volgende elektrische hybride fiets nog nooit zo betaalbaar geweest. Als u niet zeker bent en er eerst een wilt proberen, dan kunt u ook een gratis proefrit boeken.