00 dagen
00 uren
00 min
00 sec
KERSTUITVERKOOP!
TOT 40% KORTING OP ADVIESPRIJS!
00 dagen
00 uren
00 min
00 sec

Speed Pedelec Kopen

Wat is een speed pedelec? Een speed pedelec is een snelle elektrische fiets die sneller gaat dan de standaard 25km/u snelheidslimiet, met snelheden tot wel 45km/u. Een speed pedelec wordt ook wel een speedbike genoemd. Wilt u een speed pedelec kopen? Let dan wel eventjes op de extra regels die daarvoor gelden. Omdat in Nederland, net zoals de meeste Europese landen, een elektrische fiets maar tot 25km/u mag gaan op de openbare weg, daarboven gelden er speciale regels. De snelste e bike vind u hier. Probeer een speed pedelec vandaag nog uit en u zult nooit meer zonder kunnen!

Speed pedelec kopen

U wilt een speed pedelec kopen? Een speed pedelec is een snelle fiets met elektrische ondersteuning tot 35km/u, 45 km/u, of zelfs sneller. De snelste elektrische fiets die bij VanSprint te koop is gaat zelfs 70km/u! Door de snelheid die ze kunnen behalen worden ze wettelijk geclassificeerd als bromfiets en er zijn dus extra regels van toepassing waar u hieronder meer over kunt lezen. Rijdt u graag op een elektrische fiets, maar vindt u het vervelend dat deze bij 25 km/uur er mee ophoudt? Dan is een speed pedelec misschien iets voor u. U vindt hier alleen de beste speed pedelec waar u tot 45km/u mee kan fietsen.

Hoe hard gaat een elektrische fiets? Elektrische fiets snelheid uitgelegd

Wettelijk gezien mag iedere elektrische fiets maar ondersteuning geven tot 25km/u. Tot 25km/u kunt u de snelheid regelen met een controller die vaak op het stuur gemonteerd is. Er zullen dan meerdere ondersteuningsniveaus zijn om uw meer of minder ondersteuning te geven d.w.z. u sneller of langzamer te laten acceleren met iedere pedaltrap. Boven de 25km/u zal bij iedere elektrische fiets de motorondersteuning ophouden, tenzij u natuurlijk een speed pedelec fiets heeft. Voor een snelheid van 25km/u is een motor van 250W al voldoende. Daarom zullen de meeste elektrische fietsen ook een motor van 250W hebben. Een motorvermogen van boven de 250W is al gauw het eerste teken dat u met een speed bike te maken heeft. Bij een speed pedelec is het motorvermogen vaak tenminste 500W, met opties voor bv. 750W of 1000W. De sterkste motor voor een elektrische fiets is dan ook al gauw boven de 1000W. Deze sterkere motor bij een speed pedelec maakt het ook mogelijk om sneller te gaan. Een elektrische fiets van 45km/u is vaak de volgende stap in snelheid. Daarboven zijn er ook wel speed pedelecs maar hoe hoger de snelheid, hoe minder het kwaliteitsaanbod wordt omdat het ook telkens een kleinere markt bediend.

Speed pedelec regels

Bij een elektrische fiets van 45 km/u gaat wetgeving natuurlijk een rol spelen. U mag met uw speed pedelec gewoon op de openbare weg rijden mits u zich aan een paar, eenvoudige regels houdt. Lees hieronder alles over de speed pedelec regels die van toepassing zijn en bij eventuele vragen kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

 • Speed pedelec rijbewijs

  De bestuurder van een speed pedelec moet minimaal 16 jaar zijn en in het zijn bezit van een bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM).
 •  

 • Speed pedelec helm

  Er is een helmplicht voor speed pedelecs. Het dragen van een goedgekeurde bromfietshelm (norm ECE 22.05) of een goedgekeurde speed pedelec helm (norm NTA 8776:2016) is dus verplicht.
 •  

 • Speed pedelec verzekering

  U moet een geldige aansprakelijkheidsverzekering voor uw speed pedelec hebben
 •  

 • Speed pedelec nummerbord

  Uw moet uw speed pedelec registeren en een kenteken op uw speed pedelec plaatsen. De speed-pedelec moet een gele bromfietskentekenplaat hebben om op de openbare weg te mogen rijden. Zonder kenteken mag u alleen op prive terrein fietsen.
 •  

 • speed pedelec fietspad

  Een speed-pedelec rijdt op een fiets/bromfietspad of op de rijbaan, dus niet op een fietspad.

Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat u niet onder de bovenstaande regels uit kunt komen door alleen maar 25 km/u te rijden - wat telt is het werkelijke potentieel van de fiets.

speed pedelec mountainbike

Een populaire optie is een speed pedelec mountainbike, die volledig geveerd is en snelheden tot 45 km/uur kan bereiken. Geen geworstel meer om met een slakkengang de heuvel op te gaan, alleen maar om te kunnen genieten van de snelheden bergaf. Met een speed pedelec mountainbike kunt u net zo snel bergopwaarts gaan als bergafwaarts. Bedwing grotere bergen en fiets langere afstanden sneller met een speed pedelec mountainbike. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Legend Etna speed pedelec vouwfiets mountainbike ook met volledige vering en beschikbaar in grijs of zwart.

Speed pedelec dames

Een andere subcategorie van de speed pedelec is de dames speed pedelec, waarbij de fiets een lage instap heeft en ook tot 45km/u kan gaan. Een dames speed pedelec is dus gewoon een normale dames fiets die sneller dan 25km/u kan gaan. De EVO fat van Bad Bike is een goed voorbeeld van een dames speed pedelec. Beschikbaar in meerdere kleuren en met een lage instap. Omdat het een dikke banden fiets is zult u zich extra veilig voelen bij het versnellen naar 45km/u.

Speed pedelec test

Bij VanSprint kunt u een speedbike eerst testen om persoonlijk het verschil te ervaren tussen een normale elektrische fiets en een speed pedelec. Stuur ons simpelweg een e-mail met het verzoek om de speed pedelec van uw keuze te mogen testen. Zo kunt u zelf ervaren hoe snel een speed pedelec fiets kan gaan en hoe makkelijk ze deze snelheid kunnen bereiken.

Actieradius speed pedelec

De actieradius van een speed pedelec is natuurlijk iets minder dan dezelfde fiets die maar tot 25 km/u gaat. Dat komt omdat bij hogere snelheden de windweerstand ook hoger is en de motor harder moet werken. U kunt echter met een speed pedelec nog steeds redelijk grote afstanden afleggen omdat de accu technologie steeds beter wordt. Wilt u een zo groot mogelijke afstand afleggen met uw speed pedelec, kies dan voor de krachtigste accu.

Wilt u een speed pedelec kopen? Dan bent u bij VanSprint aan het juiste adres. Met een ruime keuze aan speed pedelecs tegen de beste prijs!