00 dagen
00 uren
00 min
00 sec
Black Friday & Cyber Monday Deals! Tot 40% korting! Nu actief en loopt nog..
00 dagen
00 uren
00 min
00 sec

Elektrische Fatbike kopen

Wilt u een elektrische fatbike kopen? Een e fatbike is een elektrische fiets met dikke banden. De fat in e fatbike refereert dan ook aan deze dikke banden. Een fiets met brede banden heeft een betere tractie en is daarom ideaal in omgevingen met onstabiel terrein zoals sneeuw, modder of zand. In zulke onstabiele omgevingen is het hebben van een dikke banden elektrische fiets vooral handig omdat de elektromotor een extra boost geeft aan het vermogen op dat moeilijke terrein en omdat de dikke banden een stabielere basis geven. Daarnaast is een fatbike natuurlijk gewoon een hele stoere elektrische fiets waarbij de dikke banden direct indruk maken. Wilt u een elektrische fatbike kopen? Dan bent u bij VanSprint aan het juiste adres. We hebben iedere soort elektrische fatbike te koop die u maar kunt bedenken. We leveren in heel Nederland en België gratis. Voor iedereen die een fatbike wilt kopen in Nederland is VanSprint het startpunt!

Elektrische fatbike kopen: een goed idee?

Waarom moet ik een elektrische fatbike kopen? Er zijn bepaalde situaties waarin een traditionele fiets niet de beste optie is. In een zanderige, modderige omgeving bijvoorbeeld heeft een gewone fiets het al snel moeilijk. Een fatbike heeft specifieke eigenschappen waarmee u in deze omstandigheden nog steeds goed kunt rijden. Het meest opvallende kenmerk van een fatbike zijn de dikke banden. Een fatbike heeft banden met een breedte van 4” en geven u bepaalde voordelen. Enkele van deze voordelen van een fatbike zijn:

 • Extra comfort: Een fiets met brede banden heeft extra dempend vermogen omdat de bandenspanning lager is dan een fiets met normale banden. Dit dempend vermogen vertaalt zich in een extra comfortabele rij-ervaring.
 • Meer stabiliteit: Dankzij het grotere contactoppervlak van de banden is er zeer weinig kans dat u van de fiets valt.
 • Meer flexibiliteit: Omdat u met de dikke banden makkelijk door modderige bospaadjes, zanderige omgevingen en besneeuwd terrein kunt rijden is een fatbike flexibeler dan een normale fiets.
 • Stoere elektrische fiets: Het is natuurlijk ook gewoon een hele stoere elektrische fiets die de aandacht trekt.

Wilt u een fatbike kopen dan moet u wel rekening houden met het feit dat deze anders fietst dan een stadsfiets. Vanwege de brede banden heeft een fatbike meer contactoppervlak met de weg en vereist het dus iets meer kracht om de rolweerstand tegen te gaan.

Gelukkig is dit nadeel minder wanneer u van plan bent om een e fatbike te kopen. Bij een elektrische fatbike helpt de motor u namelijk met de voortstuwing. Dat maakt het rijden van een elektrische fatbike dus even makkelijk als iedere andere elektrische fiets.

Elektrische fatbike: de elektrische fiets met dikke banden

Fatbikes zijn oorspronkelijk ontworpen om op zachte ondergrond te rijden, zoals sneeuw, modder en zand. Traditionele stadsfietsen zijn uiterst moeilijk te berijden op dit soort ondergrond. Als u daarom het hele jaar door off-road wilt rijden, ongeacht het weer, is een elektrische fiets met dikke banden een uitstekende keuze.

Een fiets is pas een fatbike als deze banden heeft met een dikte van 4”. De grootte van de band maakt niet uit. Er kunnen dus fatbikes zijn met 20” wielen zoals fatbike vouwfietsen, 24” of zelfs 26”.

Er zijn ook chopperfietsen of beach cruiser fietsen met een iets dikkere band dan een stadsfiets zoals 3.75”. Deze kunnen echter niet als echte fatbikes worden beschouwd omdat ze net even dikkere banden hebben dan echte fatbikes.

Met een banddruk tussen de 0,34 bar (5 psi) en 0,7 bar (10 psi) hebben de dikke wielen van een fatbike ook een lagere banddruk dan een doorsnee fiets.

Een elektrische fiets met dikke banden heeft de laatste tijd enorm aan populariteit gewonnen. Daarom zijn de onderdelen ook steeds beter beschikbaar. Wat vroeger een nadeel was van fatbikes is dat de dikke banden lastiger te verkrijgen zijn. Tegenwoordig zijn vervangende banden geen probleem. Met bekende fabrikanten die standaard modellen uitbrengen zoals de Kenda Juggernaut die veel gebruikt wordt op fatbikes maar het is ook niet ongewoon om een fatbike te zien met dikke banden van Maxxis. Het is dus geen probleem om de dikke banden van een fatbike om te wisselen wanneer dat nodig is.

Hoe is een elektrische fatbike om op te rijden?

Omdat het voor veel mensen de eerste keer is dat ze een fatbike uitproberen is het natuurlijk spannend omdat u niet weet wat u kunt verwachten. Een fatbike is verrassend leuk en comfortabel om op te rijden vanwege de volgende redenen:

 • Extra comfort: Het eerste wat u opvalt als u op een elektrische fatbike zit, is het gevoel van de lage bandenspanning. Dit geeft de fiets een verend gevoel dat het zeer aangenaam maakt om over ruw terrein te rijden. Veel fatbikes hebben ook zadelpenvering en een extra breed zadel. Dit maakt het rijden nog comfortabeler. Naast de stoere uitstraling is dit ook vaak de reden waarom mensen toch kiezen voor een fatbike. U kijkt er niet meer tegen op om boodschappen te doen met de fiets, maar u zult er juist naar uitkijken en ieder excuus gebruiken om uw nieuwe fatbike van stal te halen en er mee door de stad mee te cruisen.
 • Starthulp: Een e fatbike is vrij zwaar, vanwege de elektrische onderdelen en dikke banden. Dit extra gewicht zal even wennen zijn bij het wegrijden, maar daarom heeft bijna iedere elektrische fatbike een starthulp. Dit is een knop waarmee de motor u tot 6km/u versnelt vanuit stilstand. Tijdens het rijden merkt u niks van de zwaardere componenten en wielen omdat de elektrische motor het zware werk van u overneemt.
 • Onoverwinnelijk gevoel: De grote banden dempen de schokken van hobbels. Het rijden over zachte oppervlakken zoals modder, zand en sneeuw is geen probleem. Tijdens het fietsen schrikt u niet meer weg van onstabiel terrein maar vol vertrouwen kunt u ieder terrein trotseren zonder bang te zijn om van de fiets te vallen. Dat maakt de fatbike ook erg leuk om op te rijden omdat u zich onoverwinnelijk voelt!
 • Meer tractie en stabiliteit: Een elektrische fatbike maakt onmogelijke beklimmingen mogelijk. De elektromotor versterkt uw trapinspanning, zodat u veel makkelijker steile hellingen op komt. Op een gewone elektrische mountainbike kan uw achterwiel doordraaien op los grind en stof door het koppelvermogen van de motor. Maar de extra grip van een dikke band vermindert de kans op wielspin, waardoor het klimmen veel overzichtelijker wordt.

Verschillende soorten fatbikes

Het enige wat een fatbike tot een fatbike maakt, zijn de 4" dikke banden. Daarnaast zijn er dus veel verschillende opties mogelijk. In de praktijk zijn er dus ook heel veel verschillende soorten fatbikes. Hieronder een paar voorbeelden van de type fatbikes van waaruit u kunt kiezen:

 • Elektrische Fatbike Beach Cruisers

  Als u op zoek bent naar een ontspannen manier om u gemakkelijk en comfortabel te verplaatsen, dan is een beach cruiser fiets met dikke banden een goede manier om dat te doen. Deze fietsen zijn perfect voor ontspannen ritjes, dankzij hun superieure rijcomfort.

  De elektrische aandrijving maakt het rijden moeiteloos, wat betekent dat u aankomt op uw bestemming en er nog net zo fris uitziet als toen u aan uw rit begon. Elektrische strandcruisers met dikke banden zijn lifestyle fietsen en hebben coole ontwerpen, variërend van vintage tot meer hedendaagse stijlen. Deze fietsen zijn echter ook erg handig, omdat u alles mee kunt nemen wat u nodig hebt voor de dag.

 • Een stoere elektrische fatbike fiets

  Als u op zoek bent naar een stoere ebike dan is een elektrische fatbike natuurlijk een voor de hand liggende keuze. De extra dikke banden maken direct indruk en creëren een stoere look. Dit komt omdat de dikke banden er imposant uitzien.

  Wilt u echt voor de meest stoere elektrische fiets gaan dan zijn er ook fatbikes die het design nabootsen van een motorfiets. Zo’n chopper fiets lijkt qua design erg op een motorfiets dankzij het ontwerp van de frame en de plaatsing van het zadel en stuur. De accu is, net zoals bij een motorfiets, in het midden van het frame geplaatst. Daarnaast heeft een chopper fatbike ook een lager zadel, breder stuur die ook nog verder omhoog gedraaid kan worden zodat u nog meer rechtop en comfortabeler zit net zoals bij een chopper motorfiets. Voor nog meer comfort zit er een extra breed zadel op.

 • Elektrische Fatbikes die 45km/u kunnen

  Wat u misschien niet gedacht zou hebben is dat het ook mogelijk is om een fatbike als speed pedelec aan te schaffen. Deze kunnen tot 45km/u gaan zodat u de keuze heeft tussen het ontspannen cruisen of het meer spannende racen. Als u een snelle elektrische fatbike wilt kopen, let er dan op dat u een motor uitzoekt die ten minste 500W aan vermogen heeft. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat er extra regels gelden voor zulke snelle fatbikes.

 • Stoere e bike dames fatbike

  Er zijn ook stoere dames e bikes met dikke banden en lage instap. Deze dames fatbikes zijn makkelijker om op-en af te stappen dankzij het frame met lage instap. Dit maakt de fiets nog veiliger omdat u niet het risico loopt om te blijven haken achter het frame.

 • Fatbike vouwfiets: makkelijk mee te nemen

  Het grootste nadeel van een fiets met dikke banden is dat het meer moeite kost om te trappen, maar dit wordt verholpen met de elektrische motor. Elektrische fatbikes zijn daarnaast echter niet zo draagbaar als een gewone stadsfiets door hun grootte en gewicht. De banden passen niet in alle bagagedragers, dus dit kan een probleem zijn als u uw fiets met de auto wilt vervoeren. U kunt echter een elektrische vouwfiets met dikke banden overwegen welke makkelijk in te klappen zijn wat het opbergen en vervoeren makkelijker maakt.

  Een fatbike vouwfiets is minder zwaar dan een normale fatbike en kan makkelijk ingeklapt worden om mee te nemen of veilig op te bergen.

  Deze varianten hebben uiteraard kleinere wielformaten, veelal 20”, maar hier merkt u weinig verschil in tijdens het fietsen omdat de elektrische motor voldoende ondersteuning geeft.

  Deze fatbike vouwfietsen zijn ideaal als een gebrek aan bergruimte thuis of op het werk een probleem is. Ze kunnen worden opgevouwen tot een zeer compact formaat, zodat u ze kunt opbergen in de kofferbak, in de camper of in een hoekje in de garage. Dankzij de dikke banden van zo'n fatbike vouwfiets kunt u er toch over meer terreinen mee fietsen dan u met een normale vouwfiets zou kunnen. Als u op avontuurlijke reizen gaat dan is dit dus perfect. Bekijk vooral ook de mogelijkheden met voorvorkvering voor een meer robuuste rit.

 • Fatbike mountainbike: een fatbike als sportieve optie

  Als u voornamelijk interesse heeft in een fatbike vanwege de extra functionele mogelijkheden die deze biedt zoals het rijden over modderige en zanderige paden dan zijn er ook sportieve fatbikes.

  De voornaamste sportieve fatbike optie is dan een fatbike mountainbike. Dit is een elektrische mountainbike met dikke banden waar u de voordelen van een mountainbike behoudt zoals het offroad kunnen gaan, maar gecombineerd met de voordelen van een fatbike zoals extra stabiliteit. Hiermee heeft u veel minder kans dat u uitglijdt over modderige bospaadjes.

  Een fatbike mountainbike heeft voorvorkvering en een sportievere frame en zitpositie dan bijvoorbeeld een fatbike cruiser fiets.

  Een elektrische mountainbike met dikke banden is uitermate geschikt voor offroad gebruik. Deze fietsen zijn ideaal voor het verkennen van uw plaatselijke omgeving of als een snelle en gemakkelijke manier om u te verplaatsen op kampeertrips of door bossen. Waar een doorsnee fatbike geen vering heeft, zult u met een mountainbike met dikke banden wel vering hebben om ook offroad te kunnen. Dit in combinatie met de extra dikke banden zijn mountainbikes met dikke banden erg leuk om op te rijden omdat u er elk terrein mee op kunt. U zult onder de indruk zijn van hoe comfortabel elektrische mountainbikes met dikke banden kunnen fietsen.

  Ontdek een nieuwe manier van mountainbiken met een fatbike mountainbike met voorvering en dikke banden.

Koop de beste elektrische fatbike bij VanSprint!

Wilt u de beste elektrische fatbike kopen in Nederland? Dan bent u bij VanSprint aan het juiste adres. Met een ruime selectie aan verschillende fatbikes hebben we de juiste fatbike voor u. Zoals u kunt lezen, is het rijden op een elektrische fatbike geschikt voor vele redenen en voor veel verschillende mensen. Het enige wat u hoeft te doen is het geschikte model te kiezen dat bij u past.

Misschien wilt u uw woon-werkverkeer beter beheersbaar en comfortabel maken, of misschien wilt u gewoon een stoere elektrische fiets om door de stad heen te rijden? Misschien zoekt u een voordelige en goedkope fatbike voor praktisch gebruik om door moeilijk terrein heen te rijden? Door de bovenstaande tips te volgen, zult u in staat zijn om een shortlist van mogelijke elektrische fatbikes samen te stellen die alle benodigde kwaliteiten hebben die u zoekt.

Voorbij zijn de dagen dat u op China was aangewezen voor uw fatbike. U kunt nu dus gewoon een fatbike kopen in Nederland direct bij VanSprint met gegarandeerde kwaliteit en uitstekende service. Twijfelt u nog of heeft u vragen? Neem dan ook gerust contact met ons op en we helpen u op weg met advies op maat!