00 dagen
00 uren
00 min
00 sec
KERSTUITVERKOOP!
TOT 40% KORTING OP ADVIESPRIJS!
00 dagen
00 uren
00 min
00 sec

Elektrische Herenfiets Kopen

Een elektrische heren fiets is een elektrische fiets met een rechte dwarsbuis door het frame. Dit in tegenstelling tot een elektrische dames fiets met een lage instap. Bij het kiezen van een elektrische herenfiets moet u rekening houden met hoe u hem wilt gaan gebruiken. Als u hem vooral gebruikt om naar uw werk te gaan, overweeg dan een elektrische heren stadsfiets. Zoekt u een sportieve elektrische heren fiets? Overweeg dan een elektrische hybride herenfiets. Wilt u hem intensief off-road gebruiken? Dan heeft u een elektrische heren mountainbike nodig. Ook als u een elektrische heren fiets met middenmotor zoekt hebben we iets voor u. Uw elektrische herenfiets kopen doet u dus alleen bij VanSprint!

Wat is een elektrische heren fiets?

Een elektrische heren fiets is een elektrische fiets met een specifieke geometrie voor mannen om comfortabeler te kunnen fietsen. Deze fietsen hebben vaak een platte bovenbuis, een hogere stahoogte en een langere wielbasis om tegemoet te komen aan langere rijders. Het elektrische aspect van een elektrische herenfiets blijft hetzelfde, ongeacht het geslacht, of het nu gaat om een herenspecifieke, unisex of een dames e-bike. Elektrische herenfietsen zijn de perfecte optie voor wie verder wil fietsen met minder inspanning en zijn ideaal voor langere vrijetijdsritten, woon-werkverkeer en alles daartussenin. Een elektrische fiets geeft ondersteuning tot 25km/u en kan helpen om steile heuvels met gemak aan te pakken. Elektrische herenfietsen hebben verschillende vermogensopties, afhankelijk van hoeveel kracht de fietser nodig heeft, vaak met een turbostand die zorgt voor maximaal motorvermogen. Elektrische herenfietsen zijn vaak uitgerust met verlichting, spatborden, bagagedragers en een kickstand als handige accessoires die deze innovatieve fietsen boven een standaard fiets verheffen.

Zijn elektrische herenfietsen specifiek voor mannen?

Het simpele antwoord is nee. Elektrische herenfietsen kunnen natuurlijk ook door vrouwen worden bestuurd. Er zijn echter ontwerpelementen die van oudsher worden toegepast op wat nu een heren- of een dameselektrische fiets wordt genoemd. Een elektrische herenfiets heeft vaak een langere wielbasis, een rechte bovenbuis en een grotere stahoogte voor langere rijders, terwijl een e-bike voor vrouwen vaak een doorstap frame heeft dat de instap vergemakkelijkt.

Types van elektrische herenfietsen

Er is een breed scala aan elektrische herenfietsen die geschikt zijn voor alle rijstijlen en disciplines.

 • Heren hybride elektrische fiets

  Misschien wel de populairste optie is een hybride elektrische fiets voor heren, die populair is vanwege zijn allround bruikbaarheid. Deze fietsen zijn ideaal voor woon-werkverkeer, fietsen op asfaltwegen en door steden. Ze hebben vaak banden met een standaardbreedte die zowel op onverharde wegen als op asfalt kunnen rijden, waardoor ze ideaal zijn voor woon-werkverkeer. De geometrie is vrij neutraal, niet te rechtop maar ook niet te agressief, ideaal voor ontspannen vrijetijdsritten in plaats van wedstrijden. Deze fietsen zijn vaak het meest uitgerust en capabel, met veel van de eerder genoemde functies die u helpen het hele jaar door te fietsen dankzij krachtige verlichting, spatborden en meer.
 • Elektrische mountainbike voor heren

  Het op een na populairste type elektrische herenfiets is waarschijnlijk de elektrische mountainbike voor heren, die een veel bredere band met veel profiel heeft, perfect voor het bedwingen van lokale trails. Deze fietsen zijn de laatste jaren enorm populair geworden door hun indrukwekkende vermogen en grote actieradius. U hoeft niet langer een steile helling op te ploeteren als u de helling gewoon met de krachtige motor kunt beklimmen. Deze fietsen zullen vaak iets zwaarder zijn dan andere e-bikes vanwege het duurzamere ontwerp, de bredere banden en sterkere wielen om grotere schokken te weerstaan.
 • Elektrische vouwfiets voor heren

  Elektrische vouwfietsen voor heren zijn ook populair en zijn indrukwekkend draagbaar, zodat de berijder ze met het openbaar vervoer kan vervoeren. Door hun kleinere frame hebben ze vaak een iets lagere actieradius, maar ze zijn ideaal voor in de stad, waar de kleinere wielen het gemakkelijker maken om op te trekken bij verkeerslichten.
 • Elektrische racefiets voor heren

  Een andere categorie e-bikes voor heren zijn elektrische racefietsen, en deze zijn nog vrij nieuw. Met een grotere focus op design, hebben deze slanke e-road bikes vaak geïntegreerde batterijen en lijken ze sterk op een niet-elektrische racefiets. Ze zijn ideaal voor snelle fietstochten op asfalt, zodat oudere fietsers hun clubritten kunnen bijhouden, terwijl ze ook verder kunnen fietsen dan ooit tevoren. De meeste moderne e-bikes hebben ook een handige motoruitschakeling nadat de topsnelheid is bereikt, waardoor de fiets net als een standaard racefiets kan worden gefietst, zonder enige weerstand van de motor.
 • Elektrische trekkingfiets voor heren

  Er zijn ook elektrische trekkingfietsen voor heren met een rechte zithouding, perfect om de hele dag op te fietsen. Deze fietsen zijn niet gericht op gewicht of snelheid, maar zijn gemaakt om duurzaam, efficiënt en onderhoudsarm te zijn; gemakkelijk te onderhouden tijdens een solofietstocht. E-trekkingfietsen voor heren zijn vaak uitgerust met een bagagedrager voor bagage en fietstassen, plus handige functies zoals lekvrije banden en geïntegreerde verlichting die via de fietsaccu werkt.
 • Elektrische herenfiets met middenaandrijving

  De term middenaandrijving verwijst naar de plaats waar de motor zich op de elektrische fiets bevindt, in dit geval in het midden van de fiets. Dit is een populair ontwerp voor moderne e-bikes en het bestaat uit een op een aandrijflijn gebaseerde motor die zorgt voor directe en onmiddellijke kracht in vergelijking met naafaangedreven fietsen. De motor drijft de trapas aan, die u op hun beurt helpen bij het trappen, met een ondersteuning tot 25km/u in overeenstemming met de Nederlandse wetgeving.

Welke wielmaat heeft een elektrische herenfiets?

Elektrische herenfietsen kunnen een groot aantal verschillende wielmaten hebben, afhankelijk van de stijl en het gewenste gebruik. Er zijn voor- en nadelen aan elke wielmaat en het is belangrijk om eerst te overwegen waar u de fiets voornamelijk gaat gebruiken. De grootste wielmaat is een 29-inch wiel welke u vaak terugvindt op elektrische mountainbikes, ideaal voor het absorberen van hobbels en bobbels terwijl het een indrukwekkend rolmoment biedt door het grote formaat. Deze wielen zijn vaak moeilijker te versnellen door de grootte en het gewicht, plus ze zijn misschien niet geschikt voor korte rijders. De volgende maat naar beneden is 28 inch of beter bekend als 700c. Deze wielmaat is populair en de industriestandaard voor de meeste racefietsen en hybride fietsen, en zorgt voor een goede rolsnelheid op gladde wegen, terwijl u ook snel kunt versnellen. Elektrische herenfietsen van 28 inch en 700c zijn voordelig omdat de wielen gemakkelijk kunnen worden vervangen als ze beschadigd raken, hoewel het de moeite waard is om op te merken dat ze zelden brede banden hebben in vergelijking met een mountainbike met een 29 inch wiel.

De volgende kleinere wielmaat is 27,5" en deze wordt vaak gebruikt voor mountainbikes en e-mountainbikes. Met een goede rolweerstand en absorptie van hobbels is dit een populaire en goed aangeschreven wielmaat, die zowel een snelle acceleratie als snelheid mogelijk maakt. 26" elektrische mountainbikes voor heren komen nog steeds veel voor, maar vaak op modellen uit het lagere segment omdat dit een iets oudere technologie is. Het wiel versnelt snel en is een goede optie voor stadsfietsen, maar niet zo veelzijdig voor off-road. Daaronder zit een overvloed aan verschillende maten die worden gebruikt door vouwfietsen en kunnen zorgen voor snelle acceleratie en soepele besturing, maar kunnen worstelen bij hoge snelheden.