00 dagen
00 uren
00 min
00 sec
KERSTUITVERKOOP!
TOT 40% KORTING OP ADVIESPRIJS!
00 dagen
00 uren
00 min
00 sec

Fiets met Zijspan

Een elektrische fiets met zijspan is een elektrische fiets met 3 wielen en bied daarom extra stabiliteit aan door het extra wiel. Dit is een geweldige manier om uw huisdier, boodschappen of kinderen op een veilige en leuke manier met u mee te nemen. De zijspan fietsen die u hier vindt zijn afneembaar zodat u de zijspan gemakkelijk eraf kunt halen en alleen met de fiets verder kunt als u op drukke wegen gaat fietsen of als parkeren een probleem is. Als u een fiets met zijspan zoekt dan bent u bij VanSprint aan het juiste adres met kwaliteitsfietsen gemaakt in Europa zoals de Beach Vintage uit Italië. Probeer een zijspan fiets uit en geniet van een nooit eerder ervaren gevoel van vrijheid!

Elektrische zijspan fiets voor honden

Een elektrische zijspan fiets is geweldig om te gebruiken voor honden, omdat het hen in staat stelt om ook van de rit te genieten en frisse lucht te krijgen. Als u een lange rit gaat maken of als uw hond moe wordt van het rennen aan de lijn, kunt u uw hond gewoon naast u in de zijspan zetten. De zijspan is perfect geschikt voor honden, want het is zo ontworpen dat het zelfs veilig is voor kinderen.

Elektrische zijspan fiets voor kinderen

Bent u op zoek naar iets anders dan een gewone bakfiets? Overweeg dan eens het gebruik van een fiets met zijspan om uw kinderen in te vervoeren. Met een comfortabel zitje en veiligheidsriemen om uw kinderen vast te zetten, kunt u een elektrische fiets met zijspan veilig gebruiken om uw kleintjes te vervoeren. Houd er wel rekening mee dat een zijspan iets minder gewicht kan dragen dan een bakfiets, met gewichten van ongeveer 50kg tot 100kg, afhankelijk van het model zijspan.

Geschiedenis van de zijspan fiets

De zijspan fiets dateert uit de vroege jaren 1900, toen het werd uitgevonden als een betaalbaar en populair alternatief voor de auto. De zijspan is ook gebruikt in het leger in combinatie met een motorfiets. Gemechaniseerde legers gebruikten motorfietsen met zijspan vaak als transportvoertuigen of het vervoeren van zwaar geschut zoals groot kaliber wapens die de schutter niet zelf kon dragen en daarmee in de zijspan zat. Deze militaire oorsprong ziet u terug in de Beach Vintage fat bike in de miliair groene kleur. Deze fiets wordt geleverd in een stealthy militair groene kleur die herinnert aan het militaire gebruik van het zijspan.

Hoe rijd een elektrische zijspan fiets?

Het is natuurlijk ietsjes anders om met een elektrische fiets met 3 wielen te rijden dan met een tweewieler. Het zal u echter verassen dat het nog steeds sportief en soepel rijd. Dit komt omdat het niet zo zwaar weegt als bv een bakfiets. Met de zijspan aan de fiets heeft u nog steeds een goede controle over de fiets. Het zal natuurlijk een beetje anders zijn omdat er een derde wiel aan vast zit met extra gewicht. Met de Phatfour zijspanfiets bijvoorbeeld heeft u bijvoorbeeld nog steeds een uitstekende wendbaarheid omdat er een flexibele bevestiging is. Een zijspan maakt de fiets asymmetrisch. Een vast zijspan rechts op de fiets kan in bochten naar links sneller gaan dan in bochten naar rechts, omdat het zijspan voorkomt dat de fiets kantelt. Met een flexibele bevestiging wordt dit minder een probleem.


Probeer een fietszijspan uit en ontdek een manier van rijden die zowel uniek als leuk is!