00 dagen
00 uren
00 min
00 sec
KERSTUITVERKOOP!
TOT 40% KORTING OP ADVIESPRIJS!
00 dagen
00 uren
00 min
00 sec

Elektrische Vouwfiets Kopen

Wilt u een elektrische vouwfiets kopen? Een elektrische vouwfiets is een geweldige manier om tegelijkertijd extreem mobiel en snel te zijn. Een elektrische vouwfiets heeft veel voordelen, u kunt hem bijvoorbeeld gemakkelijk opvouwen en meenemen in de trein of bus en is dus uitermate geschikt voor woon werkverkeer, zeker als u kiest voor een kleine elektrische vouwfiets. Met een kleine elektrische vouwfiets profiteert u van het lichte gewicht waardoor hij makkelijker mee te nemen is

Elektrische vouwfiets kopen: waar op letten?

Wilt u een elektrische vouwfiets kopen? Hier geven we een aantal adviezen waar u op moet letten bij het aanschaffen van een elektrische vouwfiets:

  • Waar wilt u de elektrische vouwfiets voor gebruiken?: Ten eerste is het goed om te bedenken waar u de elektrische vouwfiets voor wilt gebruiken. Voor woon-werkverkeer is een lichte vouwfiets met kleinere wielformaat beter. Voor avontuurlijke vakanties is een elektrische fatbike vouwfiets of een vouwfiets met voorvering beter geschikt. Voor extra comfort is een 24 inch vouwfiets de beste keuze.
  • Let op wat voor soort frame: Let ook op het frame. Vind u het fijner als het makkelijk is om op-en af te stappen? Dan is een elektrische vouwfiets met lage instap geschikt.
  • Wat voor actieradius heeft u nodig?: Als u de vouwfiets voor kortere ritten nodig heeft zoals woon werkverkeer, dan is een kleinere accucapaciteit voldoende. Als u de vouwfiets voor vakanties wilt gebruiken dan is een grotere accucapaciteit en wellicht zelfs een reserveaccu noodzakelijk.
  • Afmetingen van de elektrische vouwfiets: Een vouwfiets is vooral bedoeld als compacte alternatief voor een fiets van normale grootte. Hierbij is dus belangrijk om te kijken wat de afmetingen van de vouwfiets zijn in opgevouwen stand.
  • Maximale belasting: Omdat elektrische vouwfietsen een kleiner frame hebben is het vaak eventjes opletten of de maximale belasting geschikt is voor uw situatie. Omdat de spaken vaak gevlochten zijn voor extra stabiliteit kunne de meeste elektrische vouwfietsen toch een flinke maximale belasting aan. Zoekt u een vouwfiets die veel gewicht aankan? Dan is een elektrische fatbike vouwfiets vaak de betere optie omdat deze vouwfietsen met dikke banden meer gewicht aankunnen.

Elektrische vouwfiets als kleine compacte optie

Een elektrische vouwfiets is natuurlijk bedoeld als compact alternatief voor een stadsfiets wanneer ruimtebesparing belangrijk is. Dat betekent natuurlijk dat de afmetingen van de vouwfiets van belang zijn. Dan moet u vooral rekening houden met de afmetingen van de vouwfiets in opgevouwen toestand. Wanneer u de afmetingen van u vouwfiets afleest, vergewis u er dan van dat dit de afmetingen zijn in opgevouwen toestand. Om dit zo compact mogelijk te houden wordt de accu vaak slim verwerkt in het frame, of bij de Eovolt vouwfietsen zelfs in het zadel.

De Eovolt vouwfietsen zijn ook extreem licht, vooral fijn als u een lichtgewicht elektrische vouwfiets zoekt voor dagelijks woon werkverkeer en deze veel moet optillen.

De zadelpen kan er uiteraard altijd compleet afgehaald worden om zoveel mogelijk ruimte te besparen. Daarnaast moet u ook bekijken of de pedalen en het stuur inklapbaar zijn.

Elektrische vouwfiets voor woon- werkverkeer: klein, compact en handig

Zoekt u een elektrische fiets voor woon- werkverkeer? Dan is het uiteraard belangrijk dat u deze elektrische fiets makkelijk kunt meenemen in de trein. Een elektrische vouwfiets is dan al snel een geschikte optie omdat dit kleinere formaten fietsen zijn met kleinere wielmaten welke ook nog eens dubbel geklapt kunnen worden. Vrijwel alle elektrische vouwfietsen hebben ook een klapmechanisme in het stuur waarmee de stuurpen naar beneden geklapt kan worden.

Daarnaast zijn ook vaak de pedalen inklapbaar wat toch weer enkele centimeters in de breedte scheelt. Dit is vooral handig wanneer u de elektrische fiets in de auto wilt vervoeren of in de caravan. Die extra paar centimeters die u bespaart met het inklappen van de pedalen maakt vaak net het verschil uit.

Naast het compacte formaat is een tweede goede reden waarom een vouwfiets ideaal is om mee te nemen in de trein is het feit dat u voor een vouwfiets niet extra hoeft te betalen. Vouwfietsen mogen gratis mee de trein in wanneer deze opgevouwen zijn bij het instappen. U moet de fiets dan ook onder uw zitplaats of in een aangewezen bagageruimte plaatsen.

Als u een elektrische fiets voor woon werkverkeer overweegt dan raden we een elektrische vouwfiets met een klein wielformaat (16, 18 of 20 inch banden) aan. Het wielformaat is vaak de bepalende factor bij het formaat van de vouwfiets in opgevouwen stand. Let daarnaast ook op het gewicht van de vouwfiets omdat u deze toch dagelijks de trein in-en uit moet tillen. Hierbij is een goede tip om de accu er dan uit te halen en apart in een rugzak te dragen. Dit scheelt weer een paar kilo bij het tillen.

Tot slot raden we dan ook aan om geen fatbike vouwfiets te gebruiken voor dit doel. Omdat u ook makkelijk op de fiets moet kunnen rijden wanneer de accu leeg is. Bij een fatbike vouwfiets is het vanwege de grotere banden lastiger om op een lege accu te fietsen.

Goedkope elektrische vouwfiets: betaalbaar en goed

Wanneer u op zoek bent naar een functionele vouwfiets om voornamelijk voor woon- werverkeer te gebruiken dan wilt u er natuurlijk ook niet teveel aan uitgeven omdat het geen plezierfiets is. U bent dan op zoek naar een kwaliteitsfiets tegen een goede prijs. Ook voor een goedkope elektrische fiets kunt u bij VanSprint terecht. Als u op zoek bent naar een betaalbare elektrische vouwfiets dan is het vaak een goed idee om voor een kleinere accucapaciteit te kiezen waarmee u flink bespaart. Let er daarnaast op of er aanbiedingen zijn op elektrische vouwfietsen. Aan het einde van het jaar is er vaak een magazijnverkoop op de bestaande voorraad om ruimte te maken voor de modellen van het nieuwe seizoen. Dit is dus een goed moment om een elektrische vouwfiets goedkoop aan te schaffen.

Als u op zoekt bent naar een goedkope elektrische vouwfiets dan kunt u ook overwegen om modellen te kiezen welke geproduceerd worden in Portugal of Polen. Hier zijn de productiekosten lager dan in Duitsland en Nederland maar met dezelfde kwaliteitsonderdelen van Shimano.

Elektrische vouwfiets 24 Inch wielen

Het meest voorkomende wielformaat voor elektrische vouwfietsen is 20 inch. Er zijn natuurlijk ook andere wielformaten mogelijk. Aan de kleinere kant gaat het tot 16 inch welke voornamelijk bedoeld zijn om functionaliteit te maximaliseren.

Zoekt u echter een meer comfortabele rit dan de kleinere wielformaat vouwfietsen kunnen bieden? Overweegt u dan een elektrische vouwfiets met 24 inch wielen. Dit is een perfecte combinatie van de functionaliteit van een vouwfiets en is qua rij ervaring niet veel anders dan een standaard 26 inch damesfiets. Dit is daarom dan ook een erg populaire optie voor mensen die toch een vouwfiets overwegen maar op kijken tegen het kleinere wielformaat.

Dankzij de ondersteuning van de motor rijdt een elektrische vouwfiets sowieso al veel anders dan een niet-elektrische vouwfiets. Waar u bij een gewone vouwfiets al snel het verschil in wielformaat zult merken tussen een 20inch en 26 inch fiets, is dat bij een elektrische vouwfiets veel minder het geval. De motor biedt namelijk een continue ondersteuning die het effect van de kleinere wielen bijna tenietdoet. Als we dit combineren met 24 inch grote wielen dan doet een elektrische vouwfiets met 24 inch wielen weinig onder voor een 26 inch of zelfs 28 inch stadsfiets.

Elektrische opvouwbare mountainbike

Naast de eerder genoemde soorten elektrische vouwfietsen zijn er ook nog andere soorten elektrische vouwfietsen.

Een goed voorbeeld is een elektrische opvouwbare mountainbike zoals de Legend Etna. Dit is een 27,5 inch elektrische vouwfiets mountainbike. Het is zeer uniek om een elektrische vouwfiets te vinden met zo’n grootte wielformaat. Daarnaast heeft dit model ook volledige voor- en achtervering en is daardoor ook geschikt om te mountainbiken. Deze fiets is dus ideaal om mee te nemen in de caravan of op avontuurlijke vakanties in de Ardennen of de Alpen.

Deze opvouwbare mountainbike is beschikbaar in een 250W motor uitvoering of een 500W motor uitvoering welke als speed pedelec geldt. De 500W motor uitvoering gaat tot 45km/u en is dus geclassificeerd als bromfiets waarbij u een helm moet dragen en registeren met een nummerbordje. Zware klimmen bergopwaarts worden geen probleem meer met de Etna mountainbike. Klaar met mountainbiken? Vouw deze fiets eenvoudig op en u kunt weer snel op weg.

Elektrische vouwfiets fatbike

Wanneer we het over avontuurlijke vakanties hebben dan is een elektrische fatbike vouwfiets een uitstekende optie. Omdat ze op te vouwen zijn kunt u ze makkelijk mee nemen op avontuurlijke vakanties en vanwege de dikke banden kunnen ze ook op moeilijker terrein gebruikt worden. Er zijn zelfs fatbike vouwfietsen met voorvering voor een stevige off-road ervaring.

Met de Bad Bike Big Bad 24 inch fatbike vouwfiets heeft u grotere wielen dan de doorsnee 20 inch vouwfiets en met de dikke banden kunt u comfortabel door elk terrein fietsen. Neem een elektrische fatbike vouwfiets mee op uw kampeertrip en modderig terrein op de camping is geen probleem meer.

Nog een voordeel van een elektrische vouwfiets met dikke banden is dat deze een hoger draaggewicht aankunnen. Omdat de dikke banden het gewicht over een groter oppervlak verdelen is het niet ongewoon om een 20 inch vouwfiets met dikke wielen te zien die ook nog 150kg aan belasting aankan. Bij 16 inch vouwfietsen met normale banden is dit niet het geval.

Elektrische vouwfiets lage instap: hoge functionaliteit

Voor mensen met een meer beperkte mobiliteit zijn er ook elektrische fietsen met lage instap, ook voor vouwfietsen. Hierbij is het frame rond de trapas verlaagd zodat het gemakkelijker is om open af te stappen. Dit is niet alleen ideaal voor mensen met beperkte mobiliteit, maar ook erg geschikt voor iedereen die een elektrische vouwfiets dagelijks gebruikt voor woon werkverkeer. U moet zich haasten voor de trein? Stap snel van uw elektrische fiets met lage instap af, vouw hem eventjes op en u kunt de trein in.

Een ander voordeel van een vouwfiets met lage instap is dat er meer knieruimte is. Vouwfietsen zijn kleiner dan gewone stadsfietsen en de dwarsbalk in het frame vormt al snel een obstakel. Met een verlaagd frame houdt u veel meer ruimte tussen het zadel en het stuur over.

Bij alle Lovelec elektrische vouwfietsen is het frame verlaagd voor lagere instap en dus zijn de Lovelec vouwfietsen een prima start voor een elektrische vouwfiets met lage instap.