00 dagen
00 uren
00 min
00 sec
KERSTUITVERKOOP!
TOT 40% KORTING OP ADVIESPRIJS!
00 dagen
00 uren
00 min
00 sec

Elektrische Mountainbike Kopen

Een elektrische mountainbike geeft u net dat beetje extra bij het beklimmen van een heuvel. Een elektrische mountainbike is daarom een geweldige manier voor iedereen, ongeacht leeftijd, om het meeste uit hun fietstocht door bergachtig terrein te halen. Door de extra trapondersteuning kunt u langere fietstochten maken, en door de extra boost tijdens moeilijke stukken kunt u optimaal genieten van het landschap.

Elektrische mountainbike

Elektrische mountainbike met voor en achter vering

Met een elektrische mountainbike met voor en achter vering krijgt u een betere schokdemping dan alleen een voorvering. Volledig geveerde elektrische mountainbikes worden steeds populairder als een alternatief voor hardtails vanwege het extra comfort van schokken die worden geabsorbeerd in zowel het voor- als achterwiel, wat zeer gunstig is in bergachtig terrein. De toename in populariteit is ook te danken aan de snelle technologische ontwikkelingen die het mogelijk maken het gewicht en de kosten van achtervering te verminderen, wat voorheen enkele van de grootste nadelen waren.

Elektrische hardtail mountainbike

Een elektrische “hardtail” mountainbike is een mountainbike met alleen voorvering en geen achtervering, vandaar de "hard tail". De belangrijkste voordelen van een hardtail mountainbike zijn de lagere kosten, minder onderdelen die onderhouden/vervangen moeten worden en een betere krachtoverbrenging dan e mtbs met volledige vering door het stijve frame waardoor een efficiëntere energiestroom mogelijk is.

Elektrische dames mountainbike

Een elektrische mountainbike voor dames kenmerkt zich door het instapframe, waardoor de instap makkelijker is. Dit type fiets is handig voor wanneer een hoog instapframe om wat voor reden dan ook onhandig is. Voor oudere mensen is een lager instapframe bijvoorbeeld beter geschikt, omdat dit het risico op vallen bij het op- en afstappen verlaagt. Dit is vooral van belang bij het doorkruisen van bergachtig terrein, waar u snel en veilig op -en af wilt stappen van uw fiets.

Opvouwbare elektrische mountainbike

Als u op zoek bent naar een functionele elektrische mountainbike overweeg dan een opvouwbare elektrische mountainbike, die u gemakkelijk kunt opvouwen voor handig transport. De mogelijkheid om de fiets op te vouwen opent een heel nieuw scala aan mogelijkheden. Bijvoorbeeld door de fiets mee te nemen in de trein om nieuwe terreinen te verkennen om op te fietsen. Dit betekent dat u de fiets ook als werkfiets kunt gebruiken en hem doordeweeks mee kunt nemen in de trein, bus of metro en hem in het weekend als mountainbike kunt gebruiken. Voor een goed voorbeeld van een elektrische mountainbike kunt u hieronder verder lezen naar onze aanbeveling voor de beste e mtb met een budget.

Beste elektrische mountainbike onder €2000

Hoewel elektrische mountainbikes al snel erg duur kunnen worden, zijn er nog steeds een aantal betaalbare opties beschikbaar. In de prijsklasse onder €2000 hebben we de Legend Etna mountainbike die ook opvouwbaar is en wordt geleverd in een slank minimalistisch design.

We zijn fan van de Legend Etna om vele redenen, hij is leuk om te rijden, geschikt voor een veelheid aan terreintypes, krachtig en is handig mee te nemen dankzij de mogelijkheid om hem op te vouwen.

Rij eigenschappen

De Legend Etna rolt op 27,5"/70cm banden waardoor u gemakkelijk van richting kunt veranderen en deze een speels rijgedrag heeft. Hij rijdt echter ook soepel, zowel on- als off-road, voornamelijk dankzij zijn verende voorvork en achterschokdemper. De voorvork absorbeert de schokken van hobbelig terrein en vermindert trillingen die op uw handen worden overgebracht. Hierdoor kunt u langer doorrijden voordat uw handen en onderarmen vermoeid raken. De achterschokdemper maakt het rijden comfortabeler en verbetert de grip op ruw terrein.

Vermogen en actieradius

De Legend Etna is een elektrische vouwfiets met trapondersteuning. Uitgerust met een krachtige 500W achternaaf motor, heeft de Legend Etna genoeg vermogen voor woon-werkverkeer en off-road rijden. Deze motor wordt aangedreven door een 48V 10.4Ah Sanyo-Panasonic accu, gekoppeld aan een 30-speed Shimano aandrijflijn. Deze combinatie geeft u een potentiële actieradius van 50 mijl, afhankelijk van hoe u hem gebruikt en het soort terrein waarop u rijdt.

Deze fiets komt in uitvoeringen, namelijk 250W en 500W. De 250W uitvoering is geschikt voor dagelijks gebruik en levert meer dan genoeg vermogen. Mocht u echter stevig off-road gebruik gepland hebben dan kan de 500W uitvoering een uitkomst bieden.

Bediening van de motor

U kunt kiezen uit vier ondersteuningsstanden van de motor tijdens het rijden. Dus als u een heuvel tegenkomt of een sterke tegenwind, kunt u uzelf extra hulp van de motor geven met behulp van de controller op het stuur. De controller laat ook zien hoeveel batterijvermogen u nog heeft en welke modus u gebruikt. Dit is erg eenvoudig in gebruik en via de telefoon app kunt u nog meer informatie verkrijgen. Ook heeft de app meer besturingsopties.

U selecteert de modus die u wilt gebruiken via de mobiele app, die nog een overvloed aan andere functies heeft. De app geeft u een visuele weergave van informatie, uw snelheid, helling, en het bevat een satellietnavigatie om u te helpen uw bestemming te vinden. U heeft volledige controle over de ondersteuningsstanden, de loopmodus, de verlichting enz.

Praktisch en comfortabel

De Legend Etna is een opvouwbare elektrische fiets die slechts 1 meter lang is wanneer hij is opgevouwen. Het maximumgewicht is slechts 23 kg, wat betekent dat u hem gemakkelijk kunt opbergen en meenemen in het openbaar vervoer of in uw auto. Hij heeft ook voorzieningen om een bagagedrager op de voor- en achterkant van de fiets te monteren, zodat u moeiteloos boodschappen kunt vervoeren.

Voordelen van een elektrische mountainbike

 • Voordeel 1: Iedereen bijhouden!

  Voorbij zijn de dagen dat u mensen moet zoeken die met dezelfde snelheid kunnen fietsen als u. Met een elektrische mtb kunt u iedereen bijhouden. Dat betekent bijvoorbeeld dat verschillende generaties een mountainbiketocht kunnen maken en samen van het landschap kunnen genieten zonder zich zorgen te maken dat iemand achterblijft.

 • Voordeel 2: Meer bagage meenemen!

  Over een familietrip gesproken, als u van plan bent om te gaan kamperen, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat u alle benodigdheden hebt ingepakt. Met een elektrische mountainbike kunt u veel meer spullen op uw fiets meenemen zonder dat uw vermogen om te fietsen eronder lijdt.

 • Voordeel 3: Dezelfde gezondheidsvoordelen!

  U denkt misschien dat het gebruik van een elektrische fiets ten koste gaat van lichaamsbeweging, maar dat zou u nog verbazen! Een studie van de Brigham Young Universiteit toonde aan dat mensen op een elektrische mountainbike een rondje van 10 km 12 minuten sneller aflegden dan dezelfde mensen op een gewone mountainbike. Dat is misschien nog niet zo verrassend, want u zou verwachten dat een e-bike sneller is. Wat wel verrassend is, is dat in beide gevallen de fietsers een vergelijkbare workout kregen met een gemiddelde hartslag van rond de 145bpm voor rondjes met de e-bike en 155bpm voor rondjes zonder e-bike. Met een minimaal verschil van 10bpn kregen in beide gevallen de fietsers dus een zeer intensieve work-out!

 • Voordeel 4: Een gemakkelijke manier om te beginnen met mountainbiken!

  Heeft u ooit wel eens nagedacht hoe leuk het zou zijn om ergens in de Ardennen te mountainbiken maar dat lijkt u een stap te ver? Met een elektrische mountainbike kunt u gemakkelijk deze stap maken omdat u iedere heuvel aan kan op een elektrische mountainbike. Dit is dus een perfecte manier om te beginnen, uw uithoudingsvermogen en zelfvertrouwen op te bouwen, en een meer ervaren mountainbiker te worden.

 • Voordeel 5: Gelijkmatig verdeelde intensiteit van de training!

  Er zijn momenten in uw training waar u een strijd bergop moet leveren, en de zogenaamde man met de hamer tegenkomt die u midden in het beklimmen van die steile heuveltop treft. Voor deze situaties is een e mtb perfect, omdat de extra boost van een elektrische motor u in staat stelt door te zetten in plaats van op te geven. Dit betekent dat u uw workout langer kunt volhouden en uw grenzen kunt verleggen.

 • Voordeel 6: Elektrische mountainbikes zijn leuk!

  Dit is misschien de enige reden waarom u overweegt een elektrische mountainbike te kopen, maar het is toch de moeite waard om te vermelden. Geen angst meer voor die steile heuvelklim die eraan komt, maar in plaats daarvan kijkt u uit naar de volgende heuvelklim, zodat u kunt pronken met uw e mtb zonder halverwege de heuvel vast te komen zitten. Terwijl u moeiteloos de heuvel op fietst, begrijpt u waarom elektrische mountainbikes zo leuk zijn!

 • Voordeel 7: Verleng uw fietstocht!

  Een van de grootste voordelen van een elektrische mountainbike is de grotere actieradius. Geniet u ook zo van mountainbiken maar baalt u ervan dat u de volgende heuvel niet over kunt omdat uw energie op is? Dat is verleden tijd. Met een elektrische mountainbike kunt u veel langere afstanden afleggen, nieuwe terreinen verkennen, en genieten van de tocht zelf zonder uitgeput te voelen.

 • Voordeel 8: meer stabiliteit en veiligheid

  Een elektrische mountainbike is meestal wat zwaarder dan een traditionele mountainbike. Dat komt vooral door de motor en accu, die onderaan een e mtb zijn geplaatst. Deze lage plaatsing van extra gewicht helpt bij de stabiliteit door het zwaartepunt te verlagen. Dit maakt het veel gemakkelijker om op en af te stappen, omdat de fiets minder wiebelt. U heeft ook veel minder kans om te vallen door de stabielere en zwaardere basis. Dit lagere zwaartepunt en de grotere stabiliteit maken het ook veiliger om bergafwaarts te gaan, omdat u een betere tractie hebt terwijl u bergafwaarts vliegt, en minder kans hebt om te wiebelen en te vallen.