00 dagen
00 uren
00 min
00 sec
KERSTUITVERKOOP!
TOT 40% KORTING OP ADVIESPRIJS!
00 dagen
00 uren
00 min
00 sec

Elektrische Driewieler voor volwassenen

Een elektrische driewieler fiets is een geweldige manier om te genieten van een e bike op een nieuwe en spannende manier zonder u zorgen te hoeven maken over vallen. Vergeet een saaie driewieler, de elektrische driewielers die we wij VanSprint aanbieden zijn dan wel voor volwassenen, dat betekent niet dat ze minder cool zijn. Met deze elektrische driewielers wilt u wanneer u maar kunt gebruik maken van uw fiets. Of u nu op zoek bent naar een bakfiets zoals de Triobike Mono of de Rayvolt Trixie, een riksja zoals de Triobike Taxi of iets nog uniekers zoals de Bad Bike Beach Vintage met afneembare zijspan? Welke elektrische driewieler u ook zoekt, u vindt hem bij VanSprint!

Wat is een elektrische driewieler?

Een elektrische driewieler is een elektrische fiets maar dan met drie wielen in plaats van twee. Het is gebruikelijk om een elektrische driewieler te vinden met twee wielen aan de achterkant en één aan de voorkant, maar het is ook mogelijk om een elektrische driewieler te vinden met twee wielen aan de voorkant en één wiel aan de achterkant. Driewielers met twee wielen aan de achterkant zorgen voor een evenwichtige rit die geweldig is voor meer gewicht aan de achterkant van de fiets. Ze kunnen soms moeilijk door de bochten en vereisen een groter niveau van vaardigheid bij het manoeuvreren. Een elektrische driewieler met twee wielen vooraan is zeer stevig in de bochten en kan achteraan beter manoeuvreren, terwijl het grotere gewicht vooraan op de fiets blijft.

Een elektrische driewieler weegt doorgaans aanzienlijk meer dan een standaard elektrische fiets door het versterkte frame dat is voorzien van een as en sterkere elementen die een groter maximumgewicht kunnen dragen. De elektrische motor en accu zullen het rijgedrag niet in die mate beïnvloeden als een standaard e-bike omdat het totale gewicht al zwaarder is, plus ze kunnen vaak krachtigere motoren hebben om dit tegen te gaan. Het is vrij moeilijk om een met bagage beladen driewieler te berijden zonder motor, dus een elektrische driewieler heeft een revolutie teweeggebracht in dit type fiets. Ze zijn populair geworden bij koeriers en kleine bedrijven die zware lasten moeten vervoeren door de stad, maar niet willen vast komen te zitten in het verkeer zoals het geval zou kunnen zijn met een auto.

Elektrische driewielers zijn om vele redenen populair, maar een belangrijk voordeel dat ze hebben ten opzichte van een tweewieler is dat een driewieler veel gemakkelijker en met meer controle en evenwicht bagage en grote volumes kan vervoeren. Ze hebben vaak een grotere accu dan een e-bike, waardoor ze een groter bereik hebben en een hele dag kunnen fietsen, afhankelijk van de rijomstandigheden.

Waarvoor dienen elektrische driewielers?

Elektrische driewielers zijn de perfecte keuze voor het drukke gezin dat grote hoeveelheden of zelfs hun kinderen moet vervoeren. Veel driewielers kunnen dezelfde taken vervullen als een bakfiets, met opbergmogelijkheden die aan de driewieler kunnen worden toegevoegd. Ze zijn ook een uitstekende optie voor de fietser die verlangt naar een ontspannen en comfortabele rit, met een stabiele en geruststellende frame-ontwerp dat altijd wordt ondersteund, zodat de driewieler niet zal kantelen wanneer deze onbeheerd wordt achtergelaten.

Een elektrische driewieler is ook ideaal voor de oudere fietser, die de mogelijkheid biedt om te ontspannen en te genieten van een fietstocht in de buitenlucht, maar met de geruststelling van een veilige fietspositie en de voordelen van een krachtige elektromotor die u tegen steile hellingen en bij harde wind kan aandrijven. Ze zijn ook zeer geschikt om te stoppen en te starten dankzij hun stand-alone frame, waardoor de fietser gemakkelijk kan op- en afstappen. Als u niet geïnteresseerd bent in de potentiële opslag voordelen van een elektrische driewieler dan kunt u zich richten op het extra comfort en de veiligheid van het rijden met drie wielen in vergelijking met twee, plus er is extra aanpassing voor het trappen, die kan zorgen voor een ontspannen of meer rechtop zittende houding.

Types van elektrische driewieler

Er zijn vele soorten elektrische driewielers die ideaal zijn voor verschillende doeleinden en soorten rijders.

  • Elektrische driewieler met instap: elektrische driewielers met lage instap zijn een populaire stijl van driewielers die een eenvoudige montage mogelijk maken en ideaal zijn voor mensen met een beperkte mobiliteit. De naam verwijst naar het feit dat het frame zelf geen bovenbuis heeft en alleen een onderbuis, waardoor de gebruiker gemakkelijk door het frame kan stappen om op het zadel te gaan zitten. Dit is ideaal voor mensen die kleding dragen die de mobiliteit beperken, zoals een rok. Bovendien is het een goede keuze voor oudere fietsers die misschien moeite hebben om hun been over de bovenbuis te tillen, zoals bij de meeste normale fietsen.
  • Elektrische bakfiets: Een elektrische bakfiets is een type driewieler dat speciaal is ontworpen om zware ladingen met gemak te kunnen vervoeren, of het nu door de stad of over het platteland is. Ze hebben meestal verschillende opbergvakken, meestal aan de voorkant van de fiets, die zwaar
  • Elektrische fiets met zijspan: Dit is een fiets gemodelleerd naar een motor met zijspan. Dit is een leuke en sportieve manier om het gevoel van een motor te beleven maar dan op een fiets. De zijspan is niet alleen leuk qua stijl, maar ook erg functioneel. U kunt er bijvoorbeeld uw kinderen in plaatsen of uw huisdier.